Welke vloeistof past bij mij

DAMP FABRIEK | E Sigaret Speciaalzaak.

Op Werkdagen Besteld Voor 17:00 Uur , De Volgende Dag In Huis.  Zaterdag en Zondag besteld is Maandag in Huis

Welke vloeistof past bij mij

Welke vloeistof past bij mij

 Heb je een e-sigaret dan heb je een e-liquid nodig. Bij Dampfabriek ben je daarvoor aan het juiste adres! Wil je een liquid eerst uitproberen voor je hem besteld? Kom dan langs bij ons in de winkel in Bussum om te proeven. Niet in de gelegenheid? Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen voor advies! Zeker als je wilt stoppen met roken, of gaat overstappen op elektrisch roken, is het slim om even contact met ons op te nemen. De kans van slagen wordt namelijk voor 90% bepaald door de spullen die je gebruikt.

 

De vier kenmerken van een e-liquid

 E-liquids kenmerken zich met de volgende drie dingen:

  • De smaak
  • Het nicotinegehalte in milligram
  • De verhouding tussen PG en VG

 

Smaak

 Dampfabriek heeft alle denkbare smaken als het om e-liquids gaat. Van tabak tot mango, van churros tot tompouce, van drop tot gummy beertjes en van skittles tot menthol. Bij ons kun je kiezen uit meer dan 100 smaken. Klik hier om alle e-liquids te bekijken.

 

Nicotinegehalte

Iedere e-liquid is verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes. Het is belangrijk de juiste nicotinesterkte te kiezen om de overstap naar elektrisch roken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ieder merk komt in verschillende nicotinesterktes variërend tussen de 0mg en 18mg.

  •  Rook je light sigaretten dan is tussen de 3mg en 12 mg een goede keuze.
  • Rook je gewone sigaretten dan heb je liever een nicotine sterkte tussen de 12mg en 18mg.
  • Rook je zware shag dan past 18mg waarschijnlijk het beste bij je.

De nicotinesterkte die het beste bij jou past hangt ook weer af van de elektrische sigaret die je kiest. Kies je een zwaarder apparaat dan heb je waarschijnlijk met iets minder nicotine al genoeg voldoening. Kies je voor een simpele e-sigaret dan ga je waarschijnlijk voor een iets hoger nicotine gehalte. Om er zeker van te zijn dat jouw overstap goed verloopt kun je dus het beste even langskomen om te proeven. Ieder persoon is uniek en iedereen ervaart de verschillende nicotinegehaltes net even iets anders.

Stoppen met roken is niet makkelijk. Afbouwen met de e-sigaret daarentegen, dat gaat een stuk makkelijker. Door het nicotinegehalte langzaam af te bouwen kun je ook je verslaving afbouwen.

 

PG en VG

De eigenschappen van een e-liquid worden bepaald door de PG/VG verhouding.

  • PG staat voor Propyleenglycol
  • VG staat voor Vegetable glycerine

Deze termen klinken misschien een beetje onbekend en eng maar ze zijn ongevaarlijk.

PG komt namelijk ook voor in medicijnen en voedsel, waaronder frisdrank. PG zorgt voor de houdbaarheid en een betere smaakopname. Een ander kenmerk van PG is dat het voor de zogeheten ‘throat hit’ zorgt. Dat is het gevoel in de keel welke je ook bij een normale sigaret ervaart. Zeker wanneer je echte sigaretten gewend bent dan is een e-liquid met minimaal 50% PG zeker aan te raden. Hoe hoger de PG waarde is, hoe scherper het gevoel in de keel wordt en hoe minder dik de dampwolken zijn. PG op zich is een dunne vloeistof.

VG is een plantaardige variant en wordt ook wel plantaardige olie genoemd. Kenmerken van VG zijn met name dat het voor de rookontwikkeling of damp zorgt. Zeker als roker wil je iets uit te blazen hebben. VG voelt juist weer iets zachter aan in de keel. Hoe hoger de VG waarde hoe zachter het gevoel in de keel en hoe dikker de rookwolken. VG is op zichzelf een vrij stroperige vloeistof.

Een goede verhouding tussen PG en VG is daarom van belang.

 

 E-sigaret kopen 

Moet je nog een e-sigaret kopen dan is het van belang dat deze ook goed overweg kan met je e-liquid. Hoe hoger de VG waarde, hoe dikker de vloeistof. Sommige instapmodellen kunnen een VG percentage van 70%, of hoger niet goed verwerken. Wil je advies? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs in Bussum!

Wil jij weten welke e-sigaret het beste bij jou past?

 

Veel voordelen

 Elektrisch roken heeft veel voordelen, van een betere gezondheid tot flink veel geld besparen. Zo zijn er een aantal voordelen waar je wellicht nog niets van wist. Wil je daar meer over weten? Lees dan meer over de voordelen van een e-sigaret.